Hoitokoti Tuhkimo

Päihdeongelmaisille naisille

Yritys

Pohjois-Karjalan Tohmajärvellä, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä toimiva Hoitokoti Tuhkimo Oy on naisten päihdekuntoutukseen erikoistunut laitoskuntoutuspaikka. Kun Tuhkimo perustettiin vuonna 2002 tehostettuna asumispalveluyksikkönä, se oli Suomen ainoa vain naisille päihdekuntoutusta tarjoava paikka. Tuhkimon perustaja Raija Lindberg halusi tarjota päihderiippuvaisille naisille paikan, missä heidän tarpeensa on kokonaisvaltaisesti huomioitu. Kuntoutuspaikkoja oli tuolloin kymmenen (10).

Toimintamme muuton yhteydessä Enosta Tohmajärvelle marraskuussa 2011 asiakashuoneet muutettiin kaikki yhden hengen huoneiksi, jonka jälkeen asiakaspaikkoja on yhteensä 14. Paikat sisältävät kaksi (2) jatkokuntoutuspaikkaa.

Asiakkaaksi voi hakeutua alkoholi-, huume- ja/tai lääkeriippuvuuden takia. Asiakkaat tulevat ympäri Suomen joko maksusitoumuksella pääasiassa päihdehuollon kautta tai itsemaksavana.

Henkilöstöön kuuluu kahden (2) omistajayrittäjän lisäksi useita päihdetyöhön ja sairaanhoitoon erikoistuneita työntekijöitä

Tuhkimon omavalvontasuunnitelmaa pääset tarkastelemaan tästä. Omavalvontasuunnitelma on päivitetty 2/2024.

Käytössä ovat seuraavat puhelinnumerot:
Toimisto/ Ohjaajat, 040-708 3939
Toimitusjohtaja Raija Lindberg, 040-734 7590
Päihdetyön vastaava Anne-Mari Myller, 040-596 0686